Alginatna guma za oblikovanje 1 kg.

210,00 kn

FacebookTwitterEmail

Opis

Alginatna guma je lako obradivi materijal za izradu otisaka . Zahvaljujući novom prirodno biorazgradivom vlaknu, ovaj je alginat otporniji na kidanje i kvalitetniji od proizvoda koji su trenutno dostupni na tržištu. Alginatni prah pogodan je za kožu i stoga je izvrstan za oblikovanje dijelova tijela. Uz to, alginatna guma izuzetno je pogodna za medicinsku primjenu.

Primjena

Alginat je pogodan za izradu otisaka lica ili drugih dijelova tijela poput ruku i stopala. Kad je kalup spreman, može se uliti samo s proizvodima koji otvrdnjavaju putem  vode, poput porculana u prahu ili keramike u prahu  . Također  Acrystal Prima  izvrstan proizvod za lijevanje kalupa. Za odraslu ruku ukupno trebate oko 1 kg smjese. Jednostavno ih možete pripremiti u posudi  za miješanje  i miješati spiralnom miješalicom . Kalup izrađen od alginata pogodan je za sustave smola otpornih na vlagu poput gipsa ili akrila, ali  NE  za epoksid. Za lijevanje epoksi tijela upotrijebite  silikonsku gumu prihvatljivu za kožu .

Obratiti pažnju:omjer miješanja Acrystala je 2,5 dijela praha i 1 dio tekućine. 

Obrada

Alginat se može obraditi na sobnoj temperaturi. Izmjerite  točne količine vode i alginatnog praha. Omjer miješanja je 1 težinski dio praha prema 3 težinska dijela vode. Tablica u nastavku prikazuje primjer miješanja.

Napomena: posipajte prah u vodi, nemojte to raditi obrnuto!

VodaAlginat u prahuUkupno
750 grama250 grama1000 grama
1200 grama400 grama1600 grama
2000 grama660 grama2660 grama

Zatim promiješajte alginatni prah i vodu malom miješalicom na maloj brzini od maksimalno 200-300 o / min. Moguće je i ručno miješanje, ali to preporučujemo samo u malim količinama jer mehaničko miješanje daje bolji rezultat. Zatim nanesite smjesu glatkim pokretima na kožu ili model. Na ovaj način izbjegavate mjehuriće zraka na površini.

Vrijeme rada je 4-5 minuta na temperaturi od 20 ° C. Vrijeme postavljanja je približno 8-10 minuta. Na ta vremena snažno utječe temperatura. Hladna voda usporava, a topla voda ubrzava proces. Tekućina alginata može se prilagoditi podešavanjem omjera praha i vode. Više vode rezultira tanjim alginatom s duljim vremenom obrade i vremenom oblikovanja. Manje vode čini upravo suprotno.

Vrijeme obrade:  4-5 minuta na 20 ° C
Omjer miješanja:  1 maseni dio praha na 3 težinska dijela vode
Vrijeme  vezivanja : oko 8-10 minuta