WWAS+WWB4 SPEED EPOKSI SMOLA KRISTALNO ČISTA UV DO 10mm RESOLTECH 1,4kg

350,00 kn

FacebookTwitterEmail

Opis

Epoksi smola za mokro staklo Resoltech Speed ​​WWA S + WWB4 Clear UV odljev
WWA S smola najbrža je verzija WWA-e, a namijenjena je za odljeve debljine do 1 cm

Opis proizvoda
WWA epoksidno lijevanje,  prozirna epoksidna smola pogodna za odljeve / ispune, bilo u silikonskim kalupima, bilo u metalnim / poliesterskim kalupima, bilo izravno na površinama koje zahtijevaju punjenje (npr. Šupljine na drvenim površinama i pružaju lijepu površinu)  sjajnog završetka .
WWA smola može se koristiti za odljevke bilo koje debljine u kombinaciji s drugim materijalima kao što su novčići, drvo, šljunak, itd. Samonivelirajuća smola koja kod sušenja ostavlja zapanjujuću, glatku i sjajnu površinu koja ne zahtijeva izravnavanje, poliranje ili daljnju obradu.
Međutim, ako želite polirati smolu, za dodatni finiš, WWA se može polirati brusnim papirom i završiti lakom.
Posebni aditivi u smoli pomažu uklanjanju zarobljenog zraka nakon miješanja, tako da u većini slučajeva nije potrebno da mjehurić nestane.
WWA-in napredni ‘UV’ sastav daje otpornost na žutilo konvencionalnim epoksidnim smolama.

Osnovne karakteristike smole:
Vrlo tekuća samonivelirajuća epoksidna smola
Pogodno za odljeve debljine do 1 cm
Prozirna i otporna na UV zrake
Bez mirisa, pogodan za samostalno korištenje
Vrlo dug radni vijek
Izvlači zarobljeni zrak
Čvrsta i izdržljiva, gotovo nulto skupljanje
Preporučene uporabe
• Izrada prozirnih odljevaka iz kalupa (npr. Silikonskih kalupa itd.) Kao što su statue, vaze, umjetnička djela, ukrasni predmeti itd.
• Drveno kućište za izgradnju drvenih površina ‘koje lebde u smoli’
• Inkapsulacija agregata kao što su kamenje, suho cvijeće itd. Za stvaranje 3D struktura itd.
• Izrada nakita
• U kombinaciji s raznim materijalima kao što su cement, metali, staklo, pleksiglas, keramika za građevinarstvo

Kako ga koristiti
Smola WWA  dizajnirana je tako da se može lako koristiti čak i korisnicima koji nemaju malo iskustva bez postizanja kvalitetnih rezultata.
Važno je da se korisnici upoznaju sa slijedećim podacima i pravilno slijede upute, posebno što se tiče radnih temperatura, vaganja i miješanja.
Loši rezultati su gotovo uvijek zbog neprikladnih temperatura okoline ili nepravilnog vaganja ili miješanja.

Prije nego što započnete …

Sobna temperatura
Sustav je dizajniran za rad u okruženjima s temperaturama između 15-30 ° C. Za optimalne rezultate preporučuje se temperatura okoline od 20-25 ° C. Nemojte koristiti WWA na temperaturama nižim od 15 ° C, jer će se sušenje odgoditi predugo ili se možda neće dovršiti, što će rezoluciju ostaviti ljepljivom.
Vlažnost
Tijekom sušenja WWA može apsorbirati vlagu iz zraka. U okruženjima s visokom vlagom ova apsorpcija može utjecati na završnu obradu. Stoga ga izbjegavajte primjenjivati ​​u okruženju s relativnom vlagom od 70% ili više. Taj se fenomen značajno primjećuje u okruženjima s niskim temperaturama gdje se usporavanje sušenja usporava i dulje vrijeme ostaje nezdržana smola izložena vlazi.
Priprema podloge
WWA smolom može negativno utjecati vlaga prisutna na površini na koju se nanosi. Površina na koju se nanosi mora biti što suša i čvrstija. Posebno rad s prirodnim materijalima kao što su drvo, pluta ili beton koji sadrže dovoljno vlage. Drvo koje je svježe rezano ili potiče iz vlažnog okoliša (morska voda) prije upotrebe potrebno je dobro osušiti (ovo može potrajati danima ili tjednima). Ako materijal nije pravilno osušen i stabiliziran, može spriječiti da se smola u potpunosti osuši ili vlagu smolu uslijed vlage.
Hidroizolacija – potrebna za sve porozne površine Pri radu s poroznim podlogama (drvo, beton ili keramika) preporučljivo ih je prvo premazati  slojem epoksidnog temeljnog premaza Resolcoat 1010 na vodenoj osnovi da se spriječi porast vlage. Nakon 5 sati nanošenja 1010 možete nastaviti s oblikovanjem WWA. Pogledajte 1010 tehnički letak za više informacija o tome kako ga provesti.

Umetanje-zatvaranje predmeta Bilo koji materijal koji se ugrađuje u smolu, poput drveta, limova i sl. Mora biti potpuno suh. Porozni predmeti (apsorbirajuća smola) moraju se prvo zapečatiti Resolcoat 1010, a zatim temeljito osušiti prije lijevanja.

Omjer miješanja 100: 40 prema težini
WWA epoksidna smola mora se pomiješati s epoksidnim učvršćivačem u omjeru 100 udijela smole i 40 udijela učvršćivača. U radu s epoksidnim smolama omjeri miješanja su neophodni. Pogrešan omjer rezultira samo djelomičnim otvrdnjavanjem sustava. Nikada ne dodajte više učvršćivača kako biste ubrzali vrijeme stvrdnjavanja. Epoksidni sustavi ne funkcioniraju na ovaj način. Digitalnim vagama precizno izmjerite smolu, a zatim odmjerite odgovarajuću količinu učvršćivača. Pokušajte biti precizni (1-2 grama odstupanja) posebno u manjim mješavinama.

Upute za miješanje
Ispravno odmjerite omjer smola + učvršćivač u posudi s ravnim dnom i pomiješajte ga sa štapićem za miješanje. Smjesu miješajte 3 minute dok ne postane potpuno prozirna i homogena, pazeći da na zidovima i dnu posude ne ostanu nikakvi materijali koji nisu protreseni. Dobra praksa je  da se smjesa prebaci u drugi, čisti spremnik za miješanje. Ponovite miješanje još 3 minute pomoću novog štapa za miješanje. To uklanja rizik upotrebe količine smole s dna spremnika koja nije pravilno miješana.

Vrijeme rada smjese
Jednom kada pomiješate smolu i učvršćivač, imate 1 sat za nanošenje proizvoda. Nakon 1 sata, viskoznost smole počinje rasti i postaje gušća, te je nije lako koristiti.

Vrijeme otvrdnjavanja
WWA treba 24 sata da se stvrdne i može se raskalupiti, iako je potrebno nekoliko dana da se dostigne puna tvrdoća. Nakon 14 dana na 23 ° C tvrdoća smole iznosit će 85 Shore D.

Temperatura okoliša: Epoksidne smole su termoreaktivna plastika, što znači da to njihovo stvrdnjavanje je povezano s temperaturom: stvrdnjavanje će se ubrzati pri visokoj temperaturi okoline i usporiti pri niskoj temperaturi. Također, viskoznost (kolika je gustoća smole) povećava se (postaje gušća) kako temperatura okoline opada, a obratno pri visokoj temperaturi okoline postaje tanja. Što je veća količina smole koja se oblikuje, to je veća vjerojatnost da će se očvrsnuti. U velikim odljevima (velika količina smole) primijetit ćete da se smjesa prilično dobro zagrijava
Ispitivanja: Preporučuje se nekoliko ispitivanja prije nego što nastavite s konačnom konstrukcijom kako biste vidjeli kako na očvršćivanje smole utječu različiti parametri poput temperature, volumena lijevanja itd., Ali i kako materijali zatvoreni u smolu mogu utjecati na očvršćivanje.

Zarobljeni zrak – trebate toplinska pištolj ili plamenik?
Napredna tehnologija WWA uklanja zarobljeni zrak uzrokovan miješanjem. Smola se obično samo-prozračuje u velikoj mjeri ostavljajući prekrasan završni sloj bez mjehurića. Nakon što pomiješate bazu s učvršćivačem, ostavite da se smjesa ohladi i ispari 10-15 minuta ili više, a zatim nastavite s lijevanjem. Ako i dalje vidite mjehuriće, lagano klizite po površini plinskim plamenikom .

Sigurnosne mjere
Rad u dobro prozračenom prostoru. Nosite odgovarajuće zaštitne rukavice i zaštitu za oči svaki put kada vagati / miješate / oblikujete smolu. Ne dirajte površinu bez rukavica dok se ne stvrdne.

Koliko smole trebam?
Gustoća smjese WWA (smola + učvršćivač) je 1 što znači da će vam trebati 1 kg sustava smola + učvršćivač da biste ispunili volumen od 1 L. 1kg WWA ispunjava 1L prostora

Izrada zida/brane kalupa
WWA smola namijenjena je lijevanju i jako je tečna, pa ako je ne oblikujemo u zatvoreni i potpuno zatvoreni kalup, tada će se izliti i proliti van gdje ne želimo. Ako ga želimo nanijeti kao debeli prozirni sloj na površinu (npr. Stol od nehrđajućeg čelika, klupa itd.), Moramo stvoriti zid koji je potpuno zabrtvljen kako bi se smola učvrstila pomoću debelog sjajnog kartona i plastične ljepljive trake. Obavezno izolirajte i svugdje dobro.
Bojanje smole WWA
Smoli možete dodati posebna bojila kako bi konačni rezultat dobio boju. Dodavanjem vrlo male količine pigmenta postići ćete prozirnu smjesu (vidjet ćete iznutra), ali imat će željenu boju, npr. Plavu, zelenu, ljubičastu, crvenu, žutu itd. Dodajte samo boje koje su kompatibilne s epoksidnim smolama a ne bilo kakve boje. Također možete koristiti praškaste pigmente.

RJEŠAVANJE PROBLEMA

1) Zamagljena ili otvrdnuta smola u njenoj boci: Smola se kristalizirala zbog niske temperature. Jednom kada se posuda zagrije na oko 50 ° C, smola će se vratiti u tekuće stanje.

2) Još nije očvrsnulo nakon 24 sata: Neispravan omjer miješanja i / ili niska temperatura.

3) Smjesa je vrlo vruća: pripremljena je visoka temperatura na radnom mjestu i / ili pripremljena velika količina smjese.

4) Zračni mjehurići su zarobljeni: miješanje je izvršeno vrlo brzo i smola nije imala vremena za oslobađanje zraka.

5) Krajnji rezultat je ljepljiv / mastan: Razina vlage u površini je vrlo visoka.

6) Smola se ne lijepi za stijenke površine na koju je bačena: Površina nije očišćena / odmašćena ili je bila površinska vlaga

Dodatne informacije

Pakiranje

, , , , , , ,

Možda će vam se također svidjeti…