Savjeti i upozorenja

SAVJETI

Sprej , isti ugrijati na sobnu temperaturu, time povećavate svojstva Spreja. Sprej prije upotrebe dobro protresti par minuta, protresite često dok ste u radu. Nanositi sa 10-20cm razmaka, u 4-6 ruku/nanosa, krećući se napred i nazad lagano preklapajući svaki potez. Po završetku ruke/nanosa, diznu obrisati mekom krpom, i okretom boce za 180* kratko ispuhati. Ako vam se začepi mlaznica, sačekajte da se Dip u njoj osuši, zatim nežno uklonite suhi Dip iz mlaznice. Čista mlaznica uveliko povećava svojstva Sprej boce.

ODRŽAVANJE

Dip po završetku sušenja, i nakon svakog pranja tretirati sa Dip Coat zaštitom ili bezkontaktnim voskom u prskalici. On je završni i zaštitni sloj, od ogrebotina, gumi efekta i ostalih štetnih pojava.

 

 

OPASNOST I UPOZORENJA

Sadržaj Sprej boce je pod pritiskom. Ne bušiti ili paliti bocu. Lako zapaljivo, sadrži Propan. Koristite na dobro prozračenom prostoru. Držati dalje od izvora topline, sunca, otvorenog plamena, žara. Držati van dohvata dece!

 

PRVA POMOĆ

Štetno po okolinu. Opastan po zdravlje, prilikom primjene proizvoda preporučuje se obavezno korišćenje zaštitne opreme. Iritira oči i dišne​ puteve. Izbegavajte duža udisanja i isparavanja. Za sve simptome odmah se javite lječniku. Pretjerano izlaganje može uzrokovati mučninu, potražite medicinsku pomoć. Ako dođe do očiju ili dužeg kontakta sa kožom, oprati pod mlazom vode. Ako osjetite glavobolju ili vrtoglavicu, odmah izađite na otvoreni prostor.

 

GARANCIJA

Garancija na proizvod, važeća je na Originalnost, Porjeklo proizvoda-brenda, kvaliteta i upotrebljivost tvorničkog pakiranja, vremenski rok trajanja, fleksibilnost, samoodvajanje, odljepljivanje, otpornost na temperture od -40*C do +95*C. Primjenjivati navedena uputstva, kako bi izbjegli gubitak garancije, neželjene efekte u radu i roku trajanja. Sami krajnji rezultat proizvoda je u zavisnosti od načina primjene i upotrebe. Korištenje i primjena Plasti Dip-a – Full Dip-a  isključivo na vlastitu odgovornost kupca. Uvjeti za korištenje Plasti Dip-a utječu na krajnji rezultat projekta. Mi ne možemo predvidjeti sve uvjete pod kojima se koriste naši proizvodi, ili proizvodi drugih proizvođača u kombinaciji s našim proizvodima. Ne preuzimamo odgovornost za krajnje rezultate dobivene od strane kupaca naših proizvoda, bilo samog ili u kombinaciji s drugim proizvodima za vlastite potrebe. Mi prodajemo proizvode bez takve garancije, a kupci i korisnici preuzimaju svu odgovornost koja proizlazi iz rukovanja i upotrebe naših proizvoda bilo da se koristi samostalno ili u kombinaciji s drugim proizvodima. Strogo je zabranjeno menjati sastav bilo kog proizvoda.

Za vrijeme i nakon primjene proizvoda, PLASTI-DIP  – FULL DIP ne snose nikakvu odgovornost za moguću nastalu štetu.
Performanse krajnjeg proizvoda obloženog Plasti Dip – Full Dip-om kao i moguća oštećenja, zavisni su od uvijeta korištenja i načina primjene kupaca i kao takve su van garancija PLASTI-DIP-a i  Full Dip-a